Follow Us:
Top
GINOP-3.2.2 pályázat – ENSO | Enterprise Solutions Kft.
6760
post-template-default,single,single-post,postid-6760,single-format-standard,mkd-core-1.0,highrise child-child-ver-1.0.0,highrise-ver-1.1.1,,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-standard-extended,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-light-header,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-standard-extended-logo-in-grid-border-disable,mkd-header-standard-extended-menu-in-grid-shadow-disable,mkd-search-dropdown,mkd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Hírek

GINOP-3.2.2 pályázat

Kik indulhatnak a GINOP-3.2.2 pályázaton?

 • A pályázaton a KKV szektor (kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó) indulhat, akik kevésbé fejlett régióban (vagyis Budapest és Pest-megye kizárva) székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek és ott legalább egy fő állandó foglalkoztatottat alkalmaznak vagy alkalmazni fognak legkésőbb a projekt befejezéséig, éves átlagos statisztikai állományi létszáma az utolsó lezárt teljes üzleti évben minimum 2 fő volt és nem agrártermelő vagy halászati szektorban működnek.Mire lehet pályázni GINOP-3.2.2 pályázaton?

 

 • Alapvetően vállalatirányítási rendszerek (szakszóval ERP) szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, rádiótelefon) vásárlására.

 

 • Vagyis: Vállalati folyamatmenedzsment, elektronikus kereskedelmi rendszerek és mobil technikák bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges infokommunikációs eszközök beszerzésére.

Mi az a vállalatirányítási rendszer, amit a GINOP-3.2.2 támogat?

 

 • A pontos megfogalmazás: vállalatirányítási (corporate governance) információs rendszer – a szakirodalomban egyre inkább ERP-ként emlegetett információs rendszer – a vállalat környezetére, belső működésére és a vállalat-környezet tranzakcióira vonatkozó információk koordinált és folyamatos beszerzését, feldolgozását, tárolását és szolgáltatását végző személyek, tevékenységek, valamint a funkciók ellátását lehetővé tevő hardver- és szoftvereszközök összessége.Kicsit leegyszerűsítve a meghatározást: egy vállalati szoftvercsomag, mely magában foglalja a weblap vagy webshop internetes megjelenést, raktárkezelést, számlázást, iktatást, gyártásvezérlést, projectirányítást, ügyfélkezelést, vezetői információk lekérdezését. Ezek a szoftverek mind összefüggő, egységes rendszert alkotnak. Ettől válik a sok szoftver összesége vállalatirányítási rendszerré.

Milyen részei vannak, és mire lehet pályázni?

A GINOP-3.2.2 pályázat következő részeit elégíti ki a DREAM4SYS ERP rendszerünk és így a következő funkcionális területekre tudunk megoldást adni Önnek:

 

 • Vállalati CRM, értékesítés terület;
  2. Gyártási terület;
  4. Kontrolling és döntéstámogatás;
  5. Beszerzési, logisztikai terület;
  6. Táv- és csoportmunka támogatás;
  7. Pénzügyi, számviteli terület;
  8. Internetes értékesítés (Vállalati webáruház)
  9. Internetes megjelenés (Vállalati portál);
  10. Szolgáltatásmenedzsment;
  11. Elektronikus iratkezelési rendszer;
  12. Tudásmenedzsment specializált rendszer;
  13. Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/ megoldásVagyis: az Ön cége kap egy új weblapot vagy internetes boltot. Kapcsolódik hozzá számlázás, raktárkezelés, iktatás, gyártásvezérlés és minden olyan más szoftver, mellyel, az ügyfelekkel tudja tartani a kapcsolatot vagy az eltárolt adatokból vezetői információkat akar kinyerni.

 

 • A szoftverek működtetéséhez szükséges eszközöket is meg tudja venni, melyek lehetnek: szerverek, számítógépek, notebookok, nyomtatók, scannerek és rádiótelefonok.Mekkora összegű támogatást kaphatok?

 

 • A támogatás két részből tevődik össze: vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatás. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 40%-a, a visszatérítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a. A project megvalósításához Önnek összesen 10 % önerőre lesz szüksége. Ez a támogatás intenzitás csak abban az esetben érhető el, ha az Ön cége digitálisan felkészült vállalkozás minősítést kapott.

 

 • Az elnyerhető támogatás három paramétertől fog függeni:

 

– mekkora volt az Ön cégének 2016 évi nettó árbevétele?
– mennyi alkalmazottja volt 2016 évben a cégének?
– mit szeretne bevezetni (hány modult) a pályázat során?

Ezeket majd a pályázatban lévő Excel táblázat számolja ki Önnek és mondja meg, hogy mekkora pályázatot adhat be. Az
elnyerhető támogatások mértéke a következő lesz (tervezet):

 

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege:

‚On premise’ célterület: minimum 1 millió Ft, maximum 16 millió Ft
‚Felhő’ célterület: minimum 1 millió Ft, maximum 8 millió Ft
Együttes (hibrid pályázat) esetén: 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft

Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege:

 

‚On premise’ célterület: minimum 1,25 millió Ft, maximum 25 millió Ft
‚Felhő’ célterület: 12,5 millió Ft (‚Felhő’ célterület)
Együttes (hibrid pályázat) esetén: összesen maximum 37,5 millió Ft lehet